15 Eylül 2009 Salı

Sel Mağdurlarıyla Dayanışma Sürüyor

Dün blog sayfasını açamadığımız için dünkü bilgileri giremedik...
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin üyeleri arasında topladığı yardımlar dernek merkezlerimiz aracılığı ile selzedelerle paylaşılmaya devam ediyor. MMO İstanbul Şubesi'ne teşekkür ediyoruz.
14.09.2009 günü Halkalı Merkez Mahallesi'nde yer alan fabrikaların arasında kalan sel mağduru bölgede acil ihtiyaç malzemesi dağıtıldı. Toplam 80 adet adreslere göre hazırlanmış koli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu arada daha önce liste yapılırken ulaşılamayan 24 ailenin kayıtları da alındı. Kolileri hazırlanıyor.

Bugün 15.09.2009 Sultançiftliği-Cebeci bölgesindeki sel mağdurları ziyaret edildi. Bölgede selgeniş bir alanda etkili olsa da 8 ailenin daha çok etkilendiği ve yardıma ihtiyaçları olduğu görüldü. Bölgede özellikle çocukların okul malzemeleri talebi daha öncelikli olarak aileler tarafından iletildi. Özürlü eşi olan bir ablamız eşi için yatak veya çekyat ihtiyacının daha acil olduğunu söyledi.
Akşam saatlerinde Ayazma-Hamamdere'de sel mağdurlarından yardım dağıtırken yaşadığımız sorunların çözümü ve ileriki süreçte yaşanması muhtemelş sorunlar için oluşturulmasını talep ettiğimiz komisyonun oluşumu için bölgedeki sel mağdurlarının dahil olduğu bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrasında mahalle komisyonu oluştu. Hamamdere'ye yardım götürmek isteyenler artık bizim aracılığımızla ilebilecekleri gibi komisyondan da yardım talep edebilir.
Sel mağdurlarıyla dayanışma için giysi ihtiyacımız kalmadı.
Acil ihtiyaçlarımız aşağıdakilerdir.
-Kışlık ayakkabı
-Bebek bezi ve maması
-Yorgan,döşek,battaniye
-Okullar açılmadan önce okul malzemeleri
-Ev eşyası (koltuk,kanape, halı,kilim v.b mutfak eşyaları, tüp v.s)
-Potansiyel sağlık sorunları için özellikle halk sağlığı alanında gönüllü desteği
-Dernek merkezlerinde gelen eşyayı tasnifleme kolileme, tespit edilen ailelerin kayıtlarını tutma, gelen yardımın kaydını tutma gibi işlerde destek
-Eşyaları taşımak ve diğer akut ihtiyaçlar için nakit desteği ihtiyaçları sürüyor.
Bu arada sel mağdurlarıyla dayanışmak isteyen arkadaşlar bize iletebilecekleri gibi dağıtım sırasında bizimle gelebilir veya ihtiyaç sahibi ailelere bizim aracılığımızla doğrudan kendileri de götürebilir.

2 yorum:

  1. birileri yardım yapınca "tu kaka sadaka kültürü" oluyorda siz yapınca neden dayanışma ağı oluyor? dürüst olalım biraz..

    YanıtlaSil
  2. y.suskun. muradın aklın gibi bulanık.

    YanıtlaSil