13 Eylül 2009 Pazar

Bir Umut Heyeti Sel Felaketi Yaşayan Bölgelerde İnceleme Yaptı

Birumut heyeti bugün selin İstanbul'da yaptığı tahribatı yerinde görmek, mağdurların bugüne kadar görüşemedikleriyle görüşmek üzere sel bölgelerinde bir inceleme gezisi yaptı. Silivri kent merkezinde başlayan gezi, Ziya Gökalp Mahallesi Hamamdere mevkii'nde bitti.
Silivri kent merkezinde evlerde çamur boşaltma faaliyetleri sürüyor. Özellikle kentin E-5 kuzeyindeki gelişme alanını ve devamındaki dere yatağının kıyısındaki bölgeyi etkileyen selin izleri sokaklarda, duvarlarda hala daha görülebiliyor. Silivri'den sonra Selimpaşa'ya giden bir umut heyeti mağdurlarla görüşme gerçekleştirdi. Silivri'de diğer bölgelerde olduğu kadar acil yardım ihtiyacının olmadığı, bununda daha çok selin etkilediği insanların sosyo-ekonomik durumundan kaynaklandığı tespit edildi. Bölgede 10 aile için acil eşya yardımına ihtiyaç olduğu tespit edildi. Diğer ailelerin giysi, battaniye v.b sorunları çok yaşamadığı, ancak evlerindeki "Birumut'un" doğrudan çözemeyeceği sorunların da sürdüğü gözlendi. İleriki süreçte mağduriyetlerinin giderilmesi için hukuk dayanışmasını sürdürmek üzere konuşuldu ve bölgeden ayrılındı. Ardından Çatalca'ya geçen Birumut heyeti selden en çok etkilenmiş olan Çakıl, Gökçeali Köyleri ve Çatalca İlçe merkezini ziyaret etti. Çatalca'da sınırlı sayıda konut alanının yanı sıra en yoğun tahribatın tarım alanlarında olduğu, konutları zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının da karşılandığı görüldü. Heyetimiz Çatalca'nın ardından Esenyurt ve Başakşehir ilçelerini ziyaret etti.
Sel bölgelerinde gezi yapılırken aynıu zamanda Birumutçular İkitelli-Atatürk Mahallesi ve Halkalı -Gümrük bölgelerinde acil yardım malzemelerini dağıtmayı sürdürdüler.
Acil yardım malzemesi olarak acil giyecek ihtiyacı azalırken
-Kışlık ayakkabı
-Bebek bezi ve maması
-Yorgan,döşek,battaniye
-Okullar açılmadan önce okul malzemeleri
-Ev eşyası (koltuk,kanape, halı,kilim v.b mutfak eşyaları, tüp v.s)
-Potansiyel sağlık sorunları için özellikle halk sağlığı alanında gönüllü desteği
-Eşyaları taşımak ve diğer akut ihtiyaçlar için nakit desteği ihtiyaçları sürüyor.


Çatalca'dan sele neden olan sebeplerden küçük bir görüntü. Sel sularının "ıslah edilmiş !" dere yatağından akmasını beklemişler..

Selimpaşa'dan selin etkileri ve sel mağdurlarıyla görüşme...

Silivri Kent Merkezinden Selin Kalıntıları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder