18 Ağustos 2009 Salı

Bir umut 2. geleneksel yaz kampı devam ediyor.


Bir Umut Derneği’nden garibanlara yaz kampı

Merkezi İstanbul’da bulunan 1Umut Derneği, ekonomik sorunlar nedeniyle tatil yapma şansı bulamanayanlara bu olanağı sunmayı sürdürüyor

--------------------------------------------------------------------------------
10 Ağustos 2009 18:29


--------------------------------------------------------------------------------



4 Temmuz- 30 Ağustos tarihleri arasında bir kereye mahsus olmak üzere ve sadece 50 TL karşılığı yeme içme, barınma dahil İmece usulü Tekirdağ Yenice Barış Kamping’te yaz kampı tatili yaptırıyor.

50 TL’YE TATİL

Alınan bilgilere göre, kampa katılmak isteyenler, ulaşımı kendileri sağladıktan sonra (İstanbul’dan minibüs ve otobüsler var) bir defa 50 TL ödüyor. Bu arada yatacak yataklarını da kendileri getiriyor. Kamp işleri (masraf değil) günlük temizlik, yemek, kap kacak yıkaması vs imece usulü yapılarak toplu yaşama ve dayanışma güdülerini geliştiriyor. 9 yaşın altındaki çocuklar para ödemiyor.

AMBLEMLERİ KARGA

Birlikte 1Umut Derneği Kampı’nı ziyaret eden ÇYDD üyesi eczacı Celal Özel, izlenimlerini şöyle anlattı; "Sabahın ilk ışıklarıyla kentin sokaklarına çıktığınızda, iki tür canlı görürsünüz; biri, işlerine gitmeye çabalayan ya da çalışan işçiler, diğeri ise kargalardır. Çoklukları ve halleri birbirine pek benzer. Yok sayılmak, 'kaderleriymiş' gibidir. Böylece adını 1Umut koyan dernek, amblem olarak da KARGA yı seçmiştir. En belirgin sloganı 'Vicdan sahiplerini kendisi olmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz' ile de amacını ortaya koymuştur.

HERKES TATİL YAPMALI

Bu düşünce ile yaz geldiğinde benim de tatil yapma hakkım var diyen işçiler, işsizler, öğrenciler ve tüm dayanışma ruhu içersindeki insanlar için geleneksel olan 1 Umut Yaz Kampı’nın ikincisini de 30 haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Tekirdağ Yenice'de bulunan Barış Kamping'de başlatılmıştır. Bu heyecanı hissetmek, yaşamak ve dayanışma adına Büyükçekmece ÇYDD, Küçükçekmece ÇYDD ve Küçükçekmece Sinoplular Derneği olarak kampı ziyaret ettik. Uykusuz ama umut dolu sohbetlerin gerçekleştirildiği, bitmesin dediğimiz gecenin sonunda sabahın ilk ışıkları ile sakin, durgun Marmara Denizi’nde serinledik. İmece olarak hazırlanan kahvaltının ardından yola çıktık. Kısa ama çok önemli anların paylaşıldığı, dostlukların pekiştiği güzel bir etkinlik olarak tadı damağımızda kaldı. Tüm evrensel düşünen çağdaş dostlarımıza da öneriyorum. Son olarak ezilenin, adaletsizliğe uğrayanın yanında olmak, insan doğa ilişkisinde dengeyi savunmak, cinsiyetçi olmamak, mağdurlar arası dayanışma ağları kurmak için, haydi 1Umut kampına diyorum."

UYGUR EROL / KENT YAŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder