6 Ekim 2009 Salı

bir umut

BİRUMUT DERNEĞİ

SELZEDELER DAYANIŞMA ÇALIŞMASI FAALİYET RAPORU

Eşya dayanışmasında bulunduğumuz noktalar.

Halkalı Eski Bağlar Mahallesi:

Hasar Gören Hane Sayısı:30

Hasar gören toplam iki sokak var.Giyim eşyası ve battaniye dayanışmasında bulunuldu.üç aileye dayanıklı tüketim eşyası veridi.Dayanıklı tüketim eşyası ihtiyacı var.

Atatürk Mahallesi İkitelli:

Hasar gören hane sayısı:75

Hasar gören üç sokak var.Bunların ikisi basın ekspres yoluna paralel biri dikine sokaktır.Bütün hanelere bir sefer eşya dayanışmasında bulunuldu.Kimi ailelere talep ekseninde ikinci kez giyim eşyası götürüldü.Yoğun dayanıklı tüketim eşyası ihtiyacı var.

Cebeci Mahallesi Sultançiftliği:

Hasar Gören Hane sayısı:8

Bir sokak selden etkilenmiş.İhtiyaçlar belirlendi.okul kırtasiye ve giyi eşyası talebi vardı.Karşılandı.

Ziyagökalp Mahallesi Ayazma Mevkii İkitelli:

Hasar Gören Hane sayısı:35

Selden hasar gören evlere bir takım eşya ve kısmi oranda battaniye yorgan dağıtıldı.Selde hayatını kaybeden aileye koltuk takımı verildi.Yoğun dayanıklı tüketim eşyası lazım.Selin birinci günü insanların ortak kullanımına büyük bir sahra çadır kuruldu.Eşya dağıtımı ve yemek işleri bu çadırdan yapıldı.Ramazan bayramı sonrası çadır kaldırıldı.

Ziyagökalp Mahallesi Hamam Deresi Mevkii İkitelli:

Hasar Gören Hane sayısı:63

Selden giriş katların hepsi etkilendi.Bütün evlere bir sefer giyim eşyası dağıtıldı.10 aileye dayanıklı tüketim eşyası dağıtıldı.Selin olduğu gün mahalleye 30 metre kare bir çadır kuruldu.Yemek ve eşya dağıtımı bu çadır üzerinden sürdürüldü.15 gün mahallede çadır kullanıldı.Yoğun dayanıklı tüketim eşyası talebi devam etmekte.

Esenyurt Gecekondu Mahallesi

Hasar gören Hane sayısı:45

Bütün evlere bir sefer giyim eşyası dayanışması yapıldı.Bir aileye iki adet çekyat verildi.Dayanıklı tüketim eşyası ihtiyacı sürüyor.Esenyurta diğer sokaklarda gönüllü çalışan arkadaşlara gece kondu mahallesinin deki aile bilgisi verildi.Esenyurta gönüllü çalışan arkadaşlara Esenyurt tarafındaki sel mağdurlarına dağıtılmak üzere gıda,çekyat ve iki kamyon giyim eşyası ulaştırıldı.

Toplam Eşya Dayanışmasında Bulunduğumuz Hane Sayısı: 256 Ailedir

Not:

Şuan elimizde toplanmış bol miktarda giyim eşyası tasnif edilmiş bulunmaktadır.Bu eşyalar sefaköy yada ikitelli tarafında bir 15-20 günlüğüne dükkan kiralanarak sel mağduru aileler davet edilerek kendi bedenlerine uygun eşyayı seçebilecekleri bir mağaza şeklinde tasarlanacaktır.Sel bölgesinde en sık yaşanan sıkıntı dağıtılan eşyaların insanların bedenlerine olmaması olarak görünüyor.Bunu gidermek amacıyla böyle bir çözüm yolu düşünüyoruz.

Makine mühendisleri odasına Sel mağdurlarına destek verdiği ve Birumutla dayanışmada bulunduğu için teşekkür ediyoruz.Saygılarımızla…

BİRUMUT DERNEĞİ SEL MAĞDURLARIYLA DAYANIŞMA ÇALIŞMA GRUBU:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder